Vragen

Hoe werkt klassieke homeopathie?

Homeopathische geneesmiddelen werken door de eigen genezende kracht van het lichaam te stimuleren. Deze zelfgenezende kracht is zeer groot en veel klachten genezen dan ook vanzelf, zonder hulp. Maar wanneer het genezingsproces defect, geblokkeerd of te langzaam is, werkt het homeopathisch geneesmiddel als een stimulans voor de genezende krachten van het lichaam. Om deze stimulans te bieden moet uw homeopaat het juiste geneesmiddel en de juiste dosering voor u voorschrijven.

Homeopathie richt zich op de hele persoon, op preventie van ziekte en verbetering van de gezondheid met behulp van natuurlijke geneesmiddelen. Veel gezondheidsproblemen kunnen profiteren van homeopathische zorg. Homeopathie is bijzonder effectief bij behandeling van langdurige chronische ziekten en het voorkomen en verminderen van acute aandoeningen.

Voor wie is klassieke homeopathie geschikt?

Voor iedereen, van pasgeborenen tot hoogbejaarden. Zowel mensen met klachten op fysiek, als op emotioneel gebied kunnen geholpen worden met homeopathie.

Moet ik geloven in homeopathie?

Nee, u hoeft niet te geloven in homeopathie. Homeopathie werkt ook bij baby's en dieren. Zij hebben vanzelfsprekend geen besef van de herkomst van het toegediende middel. Natuurlijk is vertrouwen belangrijk in iedere therapeut-/patiëntrelatie. Iedere behandeling, regulier of homepathisch, heeft een bepaald placebo effect, dat is het effect dat optreedt als je gelooft in de behandeling. Bij goede homeopathie ligt het genezingspercentage op 70 to 80%, dit percentage is veel hoger dan het wetenschappelijk gemeten placebo effect.

Kun je homeopathische geneesmiddelen gebruiken naast de reguliere medicatie?

Ja, in het algemeen kunnen homeopathische geneesmiddelen heel goed gebruikt worden naast de reguliere medicijnen. Er zijn veel aandoeningen waabij mensen niet zonder reguliere medicijnen kunnen, bijvoorbeeld bij suikerziekte, hartklachten en een te langzaam werkende schildklier.

Wat denkt de homepaat van homeopathische zelfmedicatie?

Ik raad u aan niet zelf te experimenteren en zeker geen middel in te nemen omdat het bij een ander ook zo goed geholpen heeft. Homeopathie is maatwerk, toegesneden op het unieke van ieder mens. Een homeopaat heeft jarenlang gestudeerd om, uit de duizenden mogelijkheden, een voor u specifiek en verantwoord middel te kunnen selecteren.

Waarom homeopathie?

Geen schadelijke bijwerkingen.

De werking is mild maar krachtig.

Geen onderdrukking maar herstel van binnenuit.

Betere afweer voor infecties en ziektes.

Makkelijk in te nemen en niet verslavend.

De hele mens.