De behandeling

Informatie over het consult

Eerste afspraak

  • Een eerste afspraak duurt zeker 1,5 uur. Daarin vertel je alles over je klachten, zo concreet mogelijk, en ik vraag ook van alles. Ook je ziektegeschiedenis wil ik weten, die van je naaste familie, je medicijngebruik, relevante bloedwaardes, je reactie op vaccinaties en of je nog koorts kunt maken.
  • Daarna ga ik aan het werk om het constitutiemiddel te vinden, dat bij jouw klachtenpatroon en constitutie van dit moment past. Je krijgt het opgestuurd met een innamevoorschrift.
  • Eén tot twee weken daarna bel je kort op, om te vermelden wat je gemerkt hebt. Het voorschrift wordt eventueel aangepast.

Vervolgconsult

  • Ongeveer 6 weken na het eerste consult is het vervolgconsult. Dat duurt ongeveer een uur. Daarin vertel je wat er veranderd is, ook weer zo concreet mogelijk beschreven. Het vermelden van een verbetering alleen is niet genoeg. Ik zal meer moeten weten. Hoe jij je voelt en wat je andere klachten ten gevolge daarvan laten zien.
  • Aan de hand van het gehele patroon zal wederom het voorschrift aangepast worden, of er zal gewacht worden omdat er nog zo veel gaande is en er een nieuw evenwicht aan het ontstaan is.
  • Het kan zijn dat in de tussenliggende periode sommige oude klachten terug zijn gekomen en inmiddels ook weer verdwenen zijn. Afhankelijk van wat er gaande is, volgt weer een vervolgafspraak, over 3 -4 -5 -6 weken.
  • Wanneer je gezondheid naar een stabieler beter niveau is gebracht, kan de frequentie van de afspraken naar 1-2 x per jaar gaan.


Een blije moeder...

"Het gaat heel goed met mijn zoon, ongelofelijk. We zijn echt heel erg blij. Hij loopt te dansen en zingen door het huis, dit hebben we lang niet meegemaakt. Hij is echt een stuk vrolijker en zelfverzekerder geworden."