Onderzoek en wetenschap

Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat homeopathie werkzaam is bij vele kwalen en aandoeningen. Hieronder vindt u een interessant filmpje waarin helder wordt uitgelegd hoe het vak homeopathie werkt. Wetenschappelijk onderzoek van de celbiologen Dr. Roel van Wijk en Dr. Fred Wiegant bewijst het bestaansrecht van het similia principe in de homeopathie en laat zien hoe het zelfherstel op celniveau functioneert. Neem een kijkje en verwonder u.

Onderzoek: Homeopathie en premenstruele klachten

Een individuele homeopathische behandeling voor vrouwen met premenstruele klachten werd, als aanvullende therapie, vergeleken met uitsluitend gebruikelijke zorg. In deze internationale pilot study (voorstudie) werden positieve resultaten gerapporteerd. Echter, het bleek niet haalbaar om dit onderzoek op grotere schaal te herhalen. Het onderzoek werd gecoördineerd door het Louis Bolk Instituut in Bunnik.

De resultaten zijn in maart 2018 gepubliceerd in the Journal of Alternative and Complementary Medicine (JACM).

uit:https://www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/onderzoek-homeopathie-en-premenstruele-klachten

Onderzoek: Homeopathie bij kinderen met oorontsteking

Oorontsteking bij kinderen wordt soms behandeld met antibiotica. Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in de groei. Een belangrijk nadeel van antibiotica is dat ziekmakende bacteriën er ongevoelig voor kunnen worden. We noemen dat resistentie. Daarom zijn artsen terughoudend om antibiotica voor te schrijven. Hoe vaker u of uw kind antibiotica gebruikt, hoe groter de kans dat bacteriën resistent worden. U en uw kind dragen ook nuttige bacteriën bij jullie. Nuttige bacteriën die u beiden helpen voedsel te verteren en de weerstand te versterken. Een ander nadeel van antibiotica is, dat deze ook nuttige bacteriën doden en zo bij antibioticagebruik jullie afweer kunnen verminderen.

Vanwege deze nadelen van antibiotica is het dus belangrijk voor de behandeling van uw kind met oorpijn te zoeken naar andere manieren om de oorontsteking te bestrijden. Daarom heeft de Duitse KNO-arts Dr. Friese van het Haunersches kinderziekenhuis in München onderzoek naar de werking van homeopathie bij acute (plotseling ontstane) oorontsteking gedaan. Resultaten van dit onderzoek pleiten voor het gebruik van homeopathie.

Uit: https://www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/onderzoek-homeopathie-bij-kinderen-met-oorontsteking

Het geneeskrachtig vermogen van de homeopathie!