Ervaringen

Haaruitval en hoofdhuiduitslag, astma, eczeem, blaasontstekingen, buikpijn, diarree, ontzettend moe, burn-out, diverse ontstekingen

Ongeveer 7 jaar geleden stapte ik de praktijk binnen van Anja Overbeeke in Zeist. Een vriendin adviseerde mij klassieke homeopathie. Al tientallen jaren was ik op zoek naar manieren om beter te worden. Maar steeds was er maar een tijdelijke verbetering, er gebeurde niets of het werd erger. Homeopathie kende ik wel van vroeger. Alleen werkte deze homeopaat met een Vegatest en was met pensioen. Na contact met Anja, kon ik vrijwel direct terecht. En de rest is geschiedenis. Mijn behandeling bij Anja Overbeeke is life changing geweest.

Ik kwam bij Anja voor haaruitval en hoofdhuiduitslag. Niet wetende dat er voorafgaand aan deze klacht, er al veel meer aan de hand was met mijn lichaam. Vanaf een half jaar oud heb ik klachten gehad uiteenlopend van astma, eczeem, blaasontstekingen, buikpijn, diarree, ontzettend moe, burn-out, diverse ontstekingen, salmonella en veel meer. Maar ik dacht dat door medicijnen (antibiotica tot in den treure, corticosteroïden, ontstekingremmers etc), deze klachten verholpen waren. Maar the body keeps the score…

Ik heb 2,5 uur met Anja gesproken, ook over mijn opvoeding, trauma’s, gemis en nog veel meer. Erg bijzonder! Een week later kreeg ik twee korreltjes thuisgestuurd, en met die twee korreltjes ben ik nu 7 jaar later van al mijn klachten af en een nieuw mens geworden. Al mijn klachten heb ik opnieuw doorgemaakt, eindeloze nachtmerries, herbeleven van mijn jeugd etc. Ik vond het zo bijzonder om te ervaren dat je lichaam een zelfhelend vermogen heeft. De kracht er van! Geef het lichaam de tijd en ondersteuning. Door mijn verhaal te delen, wil ik laten zien dat homeopathie werkt, in tegenstelling tot andere verontrustende berichten. Ook wanneer je al 43 jaar af en aan met klachten rondloopt" Mevr.V. 43 jr

Allergische en overgevoeligheidsreacties

"Allergische en overgevoeligheidsreacties van mijn luchtwegen zijn stukken verbeterd en minder heftig. Klachten waar ik voordien van huisarts en specialist steeds corticosteroïden voor kreeg, waar ik niet goed op reageerde. Het middel was erger dan de kwaal! Mijn eerste reactie op het homeopathische middel datik kreeg, was dat ik ziek werd. Gelukkig was ik daarop door Anja voorbereid. Het is even wennen om dat als een positieve reactie te zien, maar daarna was ik wel van chronische keelpijn af waar ik al jaren mee rondliep. Een onverwachte bonus! Ik heb ook de begeleiding erg op prijs gesteld. Ik kon met al mijn vragen terecht op vaste telefoontijden, erg prettig!" Judy

Ernstig eczeem

" Onze zoon van 14 had sinds een paar jaar last van eczeem, heel heftig over zijn hele lichaam heen. Hij sliep slecht vanwege de jeuk. Huilend van de pijn en de jeuk zat hij vele nachten op (en wij dus ook). Via de reguliere weg ( dokter, ziekenhuis) heeft onze zoon heel wat zalven en crèmes gebruikt veelal met hormonen. Soms kregen we potten vette crème mee van1 kilo. Na overleg met de huisarts hebben we besloten om naar de alternatieve geneeskunde uit te wijken.

Uiteindelijk zijn we bij Anja terecht gekomen,deze vriendelijke en kundige homeopaat nam echt de tijd voor onze zoon. Zij heeft een homeopathisch geneesmiddel gegeven wat bij hem zou passen. Onze zoon kreeg 2 korreltjes te verdunnen met water.

De uitwerking was in het begin heel heftig en explosief, dit had Anja ons van te voren verteld, maar we hebben gelukkig doorgezet, hoe moeilijk het soms ook voor onze zoon was. Om de 4-6 weken kwamen we bij haar terug en paste ze de medicatie aan.

En nu, een paar maanden later, het is echt niet te geloven! De huid van onze zoon is stukken rustiger en gaaf geworden. Onze zoon slaapt weer normaal, sport weer en zit lekkerder in zijn vel! Ook zijn weerstand en conditie zijn verbeterd wat zijn prestaties op school alleen maar ten goede komt. Ook naar ons toe is hij een stuk milder geworden, hij is vrolijk en straalt weer rust uit!

Voor ons is het onbegrijpelijk dat er zo weinig aandacht voor de homeopathische geneeskunst is. Misschien kan ik met ons verhaal iemand anders helpen." Mevr.J

oorpijn, hangerig, huilerig

Ha Anja wat geweldig fijn weer! Mijn dochter heb ik de verdunning gegeven: van hangerig, niks willen doen, huilerig en klagen over oorpijn zagen we haar na 1,5 uur spelen, vrolijk met meer wakkere oogjes dan de hangende ogen daarvoor. Toen ik vroeg hoe het met haar ging zei ze: "beter mama, ik heb nog maar een heel klein beetje pijn in m'n oren." De dagen daarna knapte ze op. Soms hoor ik haar over haar oor, maar niet zoals eerst. Ze is ook verkouden en soms wat aan de rees maar weer vrolijk en fit. Top weer zoooo fijn!!

psoriasis

"De behandeling van de psoriasis gaat erg goed! Zijn ellebogen zijn schoon. De plekken op zijn benen zijn van een grote plak (zo groot als een AH verzamelplaatje) naar een paar plekjes ter grote van een drukkertje op een rompertje. Daar tussen zit schone huid. Hij is gestopt met die zalf die hij smeerde en de plekken komen niet terug nu hij is gestopt. Dus lijkt echt dat de korrels aanslaan!" mevr. H

wratjes

" lieve homeopaat, 1000 maal bedankt dat mijn wratjes verdwenen zijn! Er zitten er dan nog een paar, maar ik ga er vanuit dat die binnenkort ook weg zijn." Y, 10 jaar.

pseudocroup

"Ik wilde even laten weten dat mijn dochter(2 jaar) vannacht een pseudokroep aanval had. Met moeite kreeg ik een homeopathisch korreltje onder haar tong. Ze werd even heel boos en wist hem onder haar tong vandaan te vissen, maar had hem wel in haar mond. Ik zag haar na enkele minuten ontspannen en ik hoorde haar ademhaling rustiger worden. Wat een “wonder” om te zien wat de homeopathie voor haar doet!" mevr. v.d.V.

benauwdheid en niet lekker in vel zitten

"Ik ben eerder met mijn dochter bij jou geweest i.v.m. benauwdheid in najaar en winterperiode. De korrels hebben geholpen, want ze heeft hier vrijwel geen last meer van.

Alleen de laatste tijd gedraagt ze zich anders dan normaal en ik las op jouw website dat klassieke homeopathie ook hierbij kan helpen. Ik heb het gevoel dat ze niet lekker in haar vel zit. Gezien mijn goede ervaringen met jouw praktijk, benader ik jou wederom."

niet lekker in vel zitten

"Het is heel bijzonder wat er met mijn dochter is gebeurd. Ik heb net een gesprek met haar gehad en ze vertelde dat ze beter kan nadenken, niet meer schopt en slaat, zich fijn voelt en niet alleen. Ik heb genoeg vriendinnen, het is goed zo en ik denk dat het door de korrels komt, mam! "

"Zelfs de docenten zeggen, dat ze een ander meisje in de klas hebben. Wij merken het zelf ook heel goed. Ze is rustig, ontspannen, niet meer boos, kan goed uit haar woorden komen en is vrolijk." (11 jaar)

slaapproblemen

"Vanwege de slaapproblemen van ons zoontje van drie jaar hebben wij contact gezocht met Anja. Na een uitvoerig gesprek waarin alles besproken wordt heeft Anja een middel voor ons gekozen. De eerste drie nachten leek het juist erger te worden, maar vanaf dag vier slaapt hij weer door! Geen angsten meer en niet meer huilen midden in de nacht! Wat fantastisch niet alleen voor hem, maar zeker ook voor ons. Voor iedereen die nog twijfelt..vertrouw op de homeopathie..het werkt echt!" mevr. T.

kattenallergie

"Beste Anja, Je hebt al een tijd niets van me gehoord. Het gaat wonderbaarlijk goed met mijn allergie en dat is ook belangrijk om je te laten weten (niet alleen als het niet goed gaat!). Ik heb weinig last van de kattenallergie en gebruik slechts heel af en toe even ventoline als ik voel dat het nodig is." Mevr.V.

bang voor de ontlasting, krentenbaard en blaasontsteking

Homeopathie, dicht bij de natuur maar zeker zo dicht bij ons kind.

"De eerste ontmoeting met Anja was als een warm bad. Er werd tijd genomen om te horen wie onze dochter is als persoon en er werd tijd genomen om haar klachten in beeld te brengen. Door deze tijd en de expertise van Anja ontstond er een heel concreet beeld van onze kleine 3-jarige meid. Ontzettend fijn voelt het voor ons dat er niet zomaar iets wordt voorgeschreven omdat, dat het standaard middel is tegen een bepaalde klacht, nee er werd uiteindelijk een middel voorgeschreven wat past bij ons type kind en haar klachten. Deze eerste ervaring betrof een voor ons nogal heftige struggel. Onze dochter werd zindelijk, zindelijk omdat zij aangaf dat het daar de tijd voor was. We hebben haar niet gepusht maar echt het moment afgewacht dat zij zelf op het potje en later het toilet wilde. Hoe mooi was het om te zien dat ze met de eerste keer plassen op het potje en het uiteindelijk vervangen van de luier voor een onderbroek ook ’s nachts meteen geheel zindelijk bleef. Echter de ontlasting op het potje verliep minder “soepel”. Daar waar zij de eerste keer haar ontlasting op datzelfde potje deed ontstond een blokkade. Ze kreeg angst voor haar ontlasting. Wij verklaarde dat dat eraan moest liggen dat de ontlasting in haar luier nooit door haar gezien was omdat wij haar verschoonde terwijl ze lag. Er volgde 1,5 jaar waarin ontlasting een ding werd. Ze hield het tot maximaal een week vast tot het moment dat haar lichaam het overnam en er blinde paniek ontstond als ze voelde dat ze het niet meer tegen kon houden. Huilen, gillen, eerst pijn van de harde ontlasting en dan alle zachte meer diarree achtige poep (kurkeffect). Wanneer ze dat eerste harde stukje kwijt was en dus eenmaal begonnen was met poepen, accepteren dat het kwam, ontspande ze en kon ze rustig zitten om haar ontlasting kwijt te raken. Steeds vaker kwamen de klachten van pijn in de buik, als we weg wilde maar ik wist dat er nu weleens ontlasting zou kunnen komen, gingen we niet. Ergens anders en ook zeker zonder mama zette ze de boel zo vast dat er geen ontlasting kwam. In de tussen tijd hebben we bepaald niet stil gezeten: van veel vezelrijk/ laxerend voedsel, veel vocht drinken, beweging, Lactulose zakjes en drankjes nadat we bij de dokter waren geweest, apps, boekjes, filmpjes en beloningsystemen echt werkelijk alles wat er aan adviezen kwam, wat ik gelezen had, alles werd geprobeerd. Uiteindelijk zelfs een klysma gegeven. Het hielp niet, sterker nog er ontstond een nog veel groter probleem: Het vertrouwen wat ons kind in ons had raakte in het nauw. Ze werd bang dat we de zakjes/ drankjes door haar drinken en eten deden (wat we ook deden). Ook al zag ze het niet, ze proefde het er feilloos tussenuit. Dit ging te ver en wilde we niet! Eveneens wilde we het liefst ook niet bij een poeppoli terecht komen. Wij vonden dit niet de juiste manier van het probleem dat ontstaan was. Het probleem werd groter en bereikte een climax: We sliepen niet meer. Onze dochter werd ’s nachts gillend wakker van de pijn in haar buik, ze stond angsten uit om naar het toilet te gaan, huilde en schreeuwde alles bij elkaar, viel dan van moeheid in slaap, schrok dan weer opnieuw wakker van de pijn. Ik hing ’s nachts met de dokter in het ziekenhuis aan de lijn en vroeg om hulp, we waren ten einde raad! We werden dan gesommeerd om thuis te blijven ze zouden niks kunnen doen en we moesten doorgaan met de Lactulose, die wat ons betreft het vertrouwen beschadigde en zeker niet het gewenste effect had. Overdag in het weekend toch erheen gegaan, we waren op na een week niet slapen de dokter leek het bijzonder te vinden dat we de poederzakjes niet naar binnen kregen, gewoon door iets wat ze lekker vond. Ik vroeg haar om advies anders dan wat ze al adviseerde omdat dat niet hielp maar er kwam geen oplossing, overleg anders met je arts de poeppoli, daar had ze zelf vroeger gewerkt en bood vast de uitkomst. Onze eigen arts was zeer begripvol en gaf aan de poeppoli ook niet de juiste oplossing te vinden voor onze situatie nieuwe zakjes werden voorgeschreven. Wij waren er wel klaar mee, dit kon zo niet langer en ook het vertrouwen richting ons kind was ons alles waard om te stoppen met de zakjes.

We waren op van moeheid en besloten het via de homeopathie te proberen. Na ons zeer fijne gesprek met Anja kreeg mijn dochter gelijk haar middel, van de buitenkant een klein rond pilletje maar voor haar met superkrachten! We sliepen die avond heerlijk, in het weekend hadden we een zeer pittig en opstandig kind wat we ook hadden wanneer ze tegen het eind van het kunnen ophouden van haar ontlasting was maar dan nu uitvergroot. (Dat wat homeopathie vaak eerst doet). Maar in de week die volgde hadden we en onze nachtrust terug en gebeurde er voor ons iets wonderlijks: mama ik moet poepen, ze ging zitten vroeg of ik even weg wilde gaan zodat ze rustig kon zitten en riep me toen ze klaar was. Zonder problemen, blinde paniek of iets van dat wat hoorde bij wanneer onze dochter ging poepen. Homeopathie kan soms vast even zoeken zijn naar dat middel, bij onze dochter zat Anja meteen goed maar al dat zoeken was zoveel beter geweest dan het wantrouwen en de paniek en angst en vermoeidheid en struggels waar wij als gezin maar zeker onze dochter doorheen ging (en).

Tijdens het eind van mijn zwangerschap van onze tweede dochter kreeg onze inmiddels oudste dochter krentenbaard. Waarschijnlijk door een verminderde weerstand want ze had daarvoor ook al keelontsteking tegelijk met een dubbele oorontsteking gehad. We kregen hiervoor antibiotica voorgeschreven. Met de krentenbaard gelijk weer teruggegaan naar de arts. Ik kon elk moment gaan bevallen en voor een kindje dat geboren wordt is krentenbaard zelfs dodelijk wanneer ze hiermee in contact komt. Ons kind bij ons weg houden, juist in een periode waarin er al een heftige verandering plaatsvindt door de komst van een tweede kindje was het laatste wat we voor haar wilde. Opnieuw werd er antibiotica voorgeschreven maar we kregen het er niet mee onder controle de plekjes kwamen op andere delen van het lichaam terug en lieten soms hele nare rode vlekken achter als ze wegtrokken. De tijd begon natuurlijk steeds meer te dringen en we besloten het via de homeopathie te proberen. Nadat het kindbeeld bepaald was en het juiste middel daarbij uitgezocht zagen we direct de volgende dag al dat het rustiger werd. Binnen een paar dagen waren alle plekken verdwenen als sneeuw voor de zon!

Pas geleden had onze dochter last van klachten die leken op een blaasontsteking met de voorgeschiedenis die we hebben met de homeopathie was nu de eerste route om naar de homeopaat te gaan. We hebben het advies gekregen om het middel verdund toe te passen waarop zij kort erna zonder pijn bij het plassen naar het toilet kon.

Voor ons is het wel duidelijk de eerste stap voor ons bij klachten is die naar Anja zij heeft inmiddels een juist beeld van onze dochter verkregen en weet wat er voor haar werkt. De weg naar de dokter kennen we ook en is hiermee zeker niet uitgesloten maar ik geloof door deze ervaringen wel enorm in de natuur en de krachten die het heeft om een groot deel van klachten die we als mens kunnen opdoen te kunnen doen genezen. En dan is het cirkeltje toch weer rond…?! Want ook wij behoren tot die natuur waarom zoveel verder zoeken dan naar dat wat we zijn." mevr. T.

Altijd de griep

"De laatste vijf jaar had ik veel last van griep. Ik was al snotterig zodra iemand in mijn naaste omgeving maar een beetje verkouden was. Als ik de griep had, was ik drie weken lang hangerig, lamlendig en koortsig. Was de ene griep nog niet over dan had ik al weer een nieuw virus te pakken. Ook mijn amandelen waren voortdurend opgezet. De homeopaat heeft me een aantal middelen gegeven. Ik heb eerst wat geduld moeten hebben voordat ik van de griepklachten af was. Maar ik had ze al zo lang,

daarom verwachtte ik ook niet dat alles met één pilletje direct was opgelost. Wel waren mijn amandelen al gauw minder gezwollen. Na een paar maanden merkte ik dat mijn algehele conditie verbeterde. Ik kreeg meer energie en op mijn werk waren soms collega's verkouden en ik werd niet aangestoken. Nu ben ik inmiddels een jaar verder en de behandeling is enige tijd geleden afgerond. Als ik nu verkouden of grieperig ben dan blijf ik dat hooguit een week. En ik val niet meer van de ene verkoudheid in de andere. Mijn weerstand is aanzienlijk verbeterd." Dhr.G.

Pijnlijke gewrichten

"Het middel dat ik gekregen heb voor mijn pijnlijke pink en duimen heeft weer goed gewerkt. Het hoesten is ook weg." Mevr. v. O.

" Hallo Anja, Ik zou je nog even laten weten over het laatste medicijn, wat het deed. Vanaf dag 1 heb ik niet of nog maar minimaal pijn aan mijn gewrichten/spieren. Dus ben erg blij en dankbaar." mevr. J.

Depressiviteit

" Ik verbrand geen schepen achter me. Zo ben ik zeer gesteld op mijn huisarts en dat blijft. Hij heeft me zo vaak geholpen en dat moet moeilijk voor hem geweest zijn. Want ik zie alles altijd wel in een heel erg groot verband. Hij vertoonde twee reacties: een sceptische blik en/of een hilarische lachbui. Hij had niet veel keus: 7 minuten om een noodverband te leggen. Tot ik een half haar geleden dacht: Waarom niet ook eens een consullt van 1 1/2 uur bij een homeopaat, zoals ik toevallig hoorde? Ik werd mijn eigen 'proefpersoon'. Gewoon de hele boel op tafel. Ik had mezelf al zo lang allerlei etiketten opgeplakt. Ik was nu eenmaal een 'psycho-somatisch' geval.

Ik zal het proces hier niet beschrijven. maar wat ik heb geleerd: niets is bij voorbaat irrelevant, laat staan 'een beetje gek'. Die vrouw tegenover mij kan luisteren, heeft overzicht en kan goed 'puzzelen'. Mijn lichaam blijkt 'alleen' een bepaalde prikkel nodig te hebben (de reflex hoe-hoger-de-dosis-hoe-beter moet ik wel even loslaten). Die prikkel zit zo dicht tegen mijn klacht aan, dat mijn lichaam die eerst herkent, bevestigt a.h.w. schrikt en dan reageert. Dat heb ik ten diepste ervaren. Daarna ben ik er wel over gaan lezen, maar toen had ik inmiddels ervaren dat het primaire probleem zich ook eerst nog kan 'verplaatsen'. Maar ook dat werd opgelost, zonder schadelijke bijwerkingen. Er valt zoveel over te zeggen...

Het is allemaal nog vers, maar mijn advies aan mensen om mij heen: geef jezelf deze kans, laat de complexitieit voorlopig aan Anja over. Er zijn geen garanties, maar er is niets om bang voor te zijn." Dhr. B (68 jr)

Verdriet

"Na een jaar van tobben, verzorgen, emotioneel zijn en me weer lekker wilde gaan voelen, heb ik aan jou gevraagd of je mij kon helpen. Je gaf me een middel waar ik me weer goed bij voel. Ik heb meer energie, ben vrolijker niet meer zo moe, het maalt niet meer zo in mijn hoofd en ik ben nog wel verdrietig maar loop niet de hele tijd meer te huilen. Ik heb het een plekje kunnen geven en dat komt vooral om dat ik rustiger ben. Anja bedankt voor dit middel, fijn dat je weer precies weet wat er bij me past." Mevr.D

zware vermoeidheid

"Mijn hele leven kamp ik al met zware vermoeidheid en het werd steeds moeilijker om mijn dagelijkse werk, huishouden en andere bezigheden vol te houden. Uiteindelijk werd ik ook steeds benauwder en daarom heb ik besloten mijn heil te zoeken in de Klassieke Homeopathie.

Toen mij, bij het eerste consult, gevraagd werd een cijfer te geven voor mijn uithoudingsvermogen gaf ik het in de ochtend het cijfer 5 en na 17.00u zelfs nog maar een 2.

Het middel wat Anja voor mij koos sloeg direct aan en in de loop van een aantal dagen voelde ik die loodzware vermoeidheid steeds een beetje minder worden. Inmiddels kan ik mijn dagelijkse bezigheden weer goed aan en geef ik mijn uithoudingsvermogen nu in de ochtend het cijfer 8 en na 17.00u een 6!

Het verschil is zo groot en het heeft zo weinig tijd gekost om het zo te krijgen. Hoewel Anja mij gewaarschuwd had voor beginverergering bleef dat bij mij uit. Gelukkig bleek het middel mij echt op het lijf geschreven en merk ik nog steeds verbetering. Ook andere klachten zoals de benauwdheid en chronische bijholte ontstekingen zijn minder geworden of soms zelfs helemaal verdwenen." Mevr. W. 41 jaar

wonden

"Is heel goed gegaan met de korreltjes. Wond niet ontstoken." Mevr.P.

zwangerschap

"...Met mij gaat het goed. Inmiddels bevallen van een prachtige dochter. Ik wilde je eigenlijk nog altijd enorm bedanken. Ik heb echt het idee dat de homeopathie mijn lijf weer heeft geholpen de normale weg te vinden na al die hormonen van de pil. Die komt er ook niet meer in in dit huis!" mevr. H

Filmpjes met ervaringen van patienten

De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopathie, de NVKH, beschikt over een eigen Youtubekanaal. Hierin vindt u ervaringen van patienten.

U kunt dit hiernaast vinden of ga naar nieuws.

Kijk op het eigen Youtube kanaal van de NVKH! Kijk onder het kopje "video's"

Het staat vol met filmpjes van ervaringen van patiënten.

https://www.youtube.com/channel/UC-_F-7NCXnQuTn8B4wH2Kmghttps://www.youtube.com/channel/UC-_F-7NCXnQuTn8B4wH2Kmg/videos